H-P Lehkonen

H-P Lehkonen on alunperin Kauhajoelta kotoisin oleva, ja nyt Vantaalla asuva sarjakuvataiteilija joka työkseen ylläpitää Queerwebcomic.com ekirjapalvelua. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Life Outside the Circle (Webtoon) ja Short Gay Stories (Cow House Press).

Nämä kaksi kuvitusta ovat keskenjääneestä teoksesta jonka nimeäkään en enää muista. Miksi? No siksi että koko teoksen käsikirjoitus oli Google Drivessä joka sitten tuhoutui. Teoksen oli tarkoitus olla kirjoitettu ja kuvitettu kuin lastenkirja. Sen tarina kertoi ritarista joka oli hurjan rohkea ja kiinnostunut sankariteoista! Hänellä ei ollut yhtään aikaa prinsessoille tai tanssiaisille, ja tämähän johtui todellakin siitä, että hän oli vain niin uraohjautunut! Se että sankaroidessa sai hengailla paidattomien miesten kanssa ei liittynyt asiaan todellakaan mitenkään, sillä hän ei ollut kiinnostunut romantiikasta…

Eli kuten arvasitte, tarina kertoo ritarin taistelusta yrittää estää itseään tajuamasta että hän on homo.

Tekstin katoaminen tapahtui jo vuosi sitten, mutta se harmittaa minua yhä. Teksti oli kirjoitettu osittain runomuodossa ja siihen oli nähty paljon vaivaa. En ollut ehtinyt tehdä kuin vasta nämä kaksi kuvitusta kun kadotin käsikirjoitukseni.

Haluan vielä joskus kirjoittaa tarinan uudelleen ja tehdä kirjan loppuun, mutta ei vielä. Tarinan menettämisen V*tutus on vielä liian suuri.

Nämä sivut ovat muuten Paju Ruotsalaisen värittämiä!

Tätä teosta aloitin tekemään tässä Korona-aikana kun tuntui että pää repeää ja aivo halkeaa ahdistuksesta. Aloitin piirtämään ekokylän karttaa, mutta en sitten koskaan värittänyt sitä, vaikka tein sen kalleimmalle ja parhaalle akvarellipaperilleni.

Teos on siis tehty akvarellipaperille toiveissa värittää se, mutta tässä vaiheessa siinä on vasta Pentel Brush Penillä ja Sakura Micron tusseilla tehty viivapiirros.

Olen kotoisin maaseudulta ja erityisesti nyt kun olemme kaikki jumissa kotona Koronaa piilossa, alkaa maaseudun elämä taas houkuttaa. Jos minulla olisi oma piha, minulla olisi reilusti enemmän mahdollisuuksia mielekkäälle tekemiselle, vaikka olisin miten karanteenissa. Onneksi olin jo ennen koronaa aloittanut valmistautumisen parvekepuutarhan hoitoon tänäkin kesänä, joten aivoni ei sitten kuitenkaan haljennut (tosin siitä voimme väitellä, että onko tilastomatematiikan opiskelu tylsyyteen oire aivon halkeamisesta, sillä niin päätin tehdä).