Mari Ahokoivu

Miksi aloitit tekemään työtä?

Vuosina 2014-2015 tein ranskalaiselle Cambourakis-kustantamolle kolme Lola Olifante lastensarjakuvakirjaa. Kirjojen konsepti oli tehdä sarjakuvakirjan ja tehtävävihon yhdistelmä joten jokainen kirja sisälsi sarjakuvien lisäksi tehtäviä. Tälläinen hybridi ei kuitenkaan sopinut kovin hyvin Ranskan kirjamarkkinoille, ja aloimme keskustelemaan kustantajan kanssa konseptin muuttamisesta.

Tein suunnitelmia perinteisemmästä sarjakuva-albumista, jossa oli tarkoitus olla jatkuva tarinallinen tarina, tarkoituksena oli seurata hahmojen kasvamista lapsista nuoriksi aikuisiksi. Luonnostelin alustavasti kaksi ensimmäistä albumia.

Miksi se jäi kesken?

Uudet suunnitelmat eivät kuitenkaan olleet kustantajan mieleen, ja hän olisi halunnut että mietin konseptia vielä uudestaan. Alkoi tuntumaan kuitenkin siltä, että halusimme sarjakuvalta eri asioita. Olin lisäksi mennyt ihastumaan uuteen konseptiin niin, että sen uudelleen miettiminen tuntui jo liian raskaalta. Päätimme siis jättää rebootin sikseen eikä sarjan seuraavista kirjoista enää sovittu. Muut projektit veivät niin minut kuin kustantajankin mennessään.


Aiotko tehdä sitä valmiiksi?

Mietin Lola Olifante sarjaa usein ja sunnitelmissa on ollut vielä joskus jatkaa sitä. En tosin tiedä palaisinko takaisin alkuperäiseen konseptiin vai keskittyisinkö rebootin jatkosuunnitteluun. Ja voi myös olla, että käytän Lolan suunnitelmia hyväksi jossain ihan uudessa projektissa. Aika kuluu nopeasti, ja ehkä jossain vaiheessa pitää vain sanoa hyvästit suunnitelmille. Vielä toistaiseksi luonnokset ovat tallessa kovalevyllä odottamassa aikaansa.