Sunna Kitti

Saamelainen kuvittaja/sarjakuvapiirtäjä Inarista. Olen itseoppinut mangatyylinen piirtäjä joka opiskelee yliopistossa luonnontieteitä.

  • Miksi aloitit tekemään työtä?

Halusin tehdä tunnelmallisen scifi-fiilistelykuvan, jossa on villiä luontoa yhdistettynä karun ja teollisen kanssa. Halusin skenaarion jossa hahmo on kaukana tulevaisuudessa, mutta rastastaa hevosella, joka on kulkuvälineenä hieman menettänyt relevanttiuttaan viime aikoina. Minulla on tapana piirtää ihmisiä kulkemassa kulkuneuvoilla. Johtuukohan siitä että meilläpäin on sanonta “liikkeellä on parempi kuin paikoillaan”.

  • Mitä yritit saavuttaa sillä?

Piirrän yleensä mustavalkoisia kuvia, joissa on viivapiirros yhdistettynä varjoihin ja nyt halusin harjoitella värejä. Yleensä kun alan tekemään värillisiä kuvia huvikseni, ne jäävät raakileiksi. Värikuvista saan valmiiksi lähinnä tilaustyöt.

En ole myöskään piirtänyt scifiä useaan vuoteen, ja pyrin takaisin nörttijuurilleni.

  • Miksi se jäi kesken?

Halusin tehdä iloisempaa ja pirteämpää kontenttia, piirtämäni kuvat vaikuttavat mielialaani. Vaihdoin fokuksen iloiseen kalastuskuvaan, joka on kaikin puolin huomattavasti yksinkertaisempi.

  • Aiotko tehdä sitä valmiiksi?

Jos tekisin kuvan valmiiksi, muuttaisin kokonaan taustalla olevan vuoren. Siinä ei sinänsä ole mitään kiehtovaa rakennetta. Visuaalisessa mielessä se on hieman lattea. Koko tausta uusiksi, luulen että keskeytin kuvan myös siitä syystä että tausta oli tylsä. Väripalettikin kaipaisi uudelleenharkintaa.